Använder vi pengarna rätt?

2013/03/22 at 07:07 2 kommentarer

Det har inte gått många förbi att Leksands kommun granskats av uppdrag granskning. Programmet granskar hur skattepengar används, det dribblades med mycket siffror och programmet gick så ut den 20 mars och tog tillbaka majoriteten av de miljonbelopp som programmet använt sig av för att förstärka den bild UG ville få fram. 

UG är inte känt för att vara det bästa journalistiska exemplet på hur man granskar, värderar sanningshalt inför publicering men mitt i denna djungel av sakfel så kan vi hitta korn av viktiga saker att fundera kring. Det som jag främst tänker på är frågan hur använder vi skattebetalarnas pengar, använder vi dem på rätt sätt?

Det är just utifrån denna frågeställning som vi kan våga ställa relevanta frågor för att komma en bit på vägen att varje krona används på bästa sätt. För ska vi inte använda pengarna på bästa sätt? Ska inte varje skattebetalare känna sig trygg med att pengarna går till det vi gemensamt kommit överens om? Ska inte skattebetalarnas pengar först och främst gå för att erbjuda kommuninvånarna den service de behöver? Jag är övertygad om att alla skulle svara ja på de frågorna.

Men vad är då de rätta/bästa sättet att använda pengarna på? Om mina och kristdemokraternas tankar kring detta kommer vi att bjuder vi in till ett öppet möte den 25 april klockan 18.30 i Plenisalen, Leksands kommunhus.

Min förhoppning är att så många som möjligt vill vara med i samtalet och vara med att leda Leksand framåt mot en kommun där vi är på tå så att våra gemensamma resurser används på bästa sätt för att barn och ungdomar, enskilda och familjer ska trivas och må bra i vår kommun. Har du frågor och inspel som du vill göra inför mötet så e-posta till sakarias.winberg@kristdemokraterna.se

 

Hoppas vi ses den 25 april kl 18.30

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Leksands gymnasister siktar mot stjärnorna Är det fel att följa lagen Bo Ekman?

2 kommentarer Add your own

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kalender

mars 2013
M T O T F L S
« Feb   Apr »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Most Recent Posts


%d bloggare gillar detta: