Brinner du för barn och unga? Gå med i KD och gör skillnad!

2012/10/01 at 06:35 Lämna en kommentar

Det är spännande att vara politiskt engagerad, och du får vara med och göra skillnad! Så sent som den 11 maj 2012 var jag med och beslutade om Kristdemokraternas nya familjepolitik. En politik för stärkt kvalité i förskolan, ökad valfrihet för barnfamiljer, höjt golv i föräldraförsäkringen och möjlighet för föräldrar att nyttja föräldraförsäkringen under en längre tid av barnets uppväxt. Nu fyra månader senare är flera delar regeringens politik!

 

Som partistyrelseledamot fick jag förmånen att vara med och prioritera inför de budgetförhandlingar som nu avrundats och som till stora delar presenterades i Regeringsförklaringen den 18 september vid Riksdagens öppnande. Kristdemokraterna hade tre prioriteringar. 1. En fjärde skattesänkning för landets pensionärer, höjt golv i föräldraförsäkringen och satsningar på infrastrukturen.

 

Resultatet innebär bl.a. att:

 

– Skatten sänks en fjärde gång för pensionärerna med mellan 500 och 700 kronor per år. Ytterligare en skattesänkning planeras till 2014 om inget oförutsett händer med det ekonomiska läget. Sammanlagt har skatten för pensionärer i genomsnitt sänkts med 600 kr i månaden sedan 2008. Bostadstillägget för ensamstående pensionärer förstärks med 170 kr. Tillsammans med förra årets höjning av bostadstillägget innebär det att ogifta pensionärer får sammanlagt 340 kr mer i månaden.

 

– Föräldrapenningens grundnivå höjs från 180 kronor till 225 kronor per dag. Detta stärker ekonomin för föräldrar som inte uppfyller kraven för att få föräldrapenning på sjukpenningnivå. Särskilt vanligt är detta bland unga föräldrar. Ersättningen går från 5 400 kronor till 6 750 kronor per månad före skatt. Regeringen vill höja gränsen för när föräldraförsäkringen kan tas ut från dagens 8 år till 12 år.

 

– Infrastruktur. Satsningen innehåller tre delar. 1. Ostlänken mellan Järna och Linköping ska byggas och möjliggör snabbtåg mellan Stockholm och Linköping. 2. Utbyggnad av dubbelspår på delar av sträckan Göteborg-Borås. 3. Investeringar i drift och underhåll. Den tillfälliga satsningen under 2012-2013 permanentas.

 

Kristdemokraterna gör skillnad. Vi fortsätter arbeta för att alla barn och ungdomar ska få växa upp i trygghet och må bra. En viktig del för trygga barn är trygga familjer. Vi fortsätter arbeta för att pensionärer ska beskattas lika som löntagare. Vi tar ansvar för ekonomin och satsar på infrastrukturen i hela landet. Vi vill fortsätta föra en politik där människan är viktigare. En politik där vi tillsammans får goda möjligheter att leva och må bra!

 Kom med du också, maila eller ring mig: sakaris.winberg@kristdemokraterna.se eller 0703268646 så samtalar vi vidare hur du kan vara med och skapa ett bättre samhälle genom ett politiskt engagemang

Entry filed under: Uncategorized.

Tydlig KD stämpel på Alliansens budget Den politiska ledningen i Dalarnas landsting tvingar de med lägst marginaler att betala för den politiska oförmågan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kalender

oktober 2012
M T O T F L S
« Sep   Nov »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Most Recent Posts


%d bloggare gillar detta: