Tydlig KD stämpel på Alliansens budget

2012/09/20 at 09:17 Lämna en kommentar

Det är spännande att vara politiskt engagerad, och du får vara med och göra skillnad! Så sent som den 11 maj 2012 var jag med och beslutade om Kristdemokraternas nya familjepolitik. En politik för stärkt kvalité i förskolan, ökad valfrihet för barnfamiljer, höjt golv i föräldraförsäkringen och möjlighet för föräldrar att nyttja föräldraförsäkringen under en längre tid av barnets uppväxt.

Som partistyrelseledamot fick jag förmånen att vara med och prioritera inför de budgetförhandlingar som nu avrundats och som till stora delar presenterades i Regeringsförklaringen den 18 september vid Riksdagens öppnande. Kristdemokraterna hade tre prioriteringar. 1. En fjärde skattesänkning för landets pensionärer, höjt golv i föräldraförsäkringen och satsningar på infrastrukturen.

Resultatet innebär bl.a. att:

– Skatten sänks en fjärde gång för pensionärerna med mellan 500 och 700 kronor per år. Ytterligare en skattesänkning planeras till 2014 om inget oförutsett händer med det ekonomiska läget. Sammanlagt har skatten för pensionärer i genomsnitt sänkts med 600 kr i månaden sedan 2008. Bostadstillägget för ensamstående pensionärer förstärks med 170 kr. Tillsammans med förra årets höjning av bostadstillägget innebär det att ogifta pensionärer får sammanlagt 340 kr mer i månaden.

– Föräldrapenningens grundnivå höjs från 180 kronor till 225 kronor per dag. Detta stärker ekonomin för föräldrar som inte uppfyller kraven för att få föräldrapenning på sjukpenningnivå. Särskilt vanligt är detta bland unga föräldrar. Ersättningen går från 5 400 kronor till 6 750 kronor per månad före skatt. Regeringen vill höja gränsen för när föräldraförsäkringen kan tas ut från dagens 8 år till 12 år.

– Infrastruktur. Satsningen innehåller tre delar. 1. Ostlänken mellan Järna och Linköping ska byggas och möjliggör snabbtåg mellan Stockholm och Linköping. 2. Utbyggnad av dubbelspår på delar av sträckan Göteborg-Borås. 3. Investeringar i drift och underhåll. Den tillfälliga satsningen under 2012-2013 permanentas.

Kristdemokraterna gör skillnad. Vi fortsätter arbeta för att alla barn och ungdomar ska få växa upp i trygghet och må bra. En viktig del för trygga barn är trygga familjer. Vi fortsätter arbeta för att pensionärer ska beskattas lika som löntagare. Vi tar ansvar för ekonomin och satsar på infrastrukturen i hela landet. Vi vill fortsätta föra en politik där människan är viktigare. En politik där vi tillsammans får goda möjligheter att leva och må bra!

Entry filed under: Uncategorized.

KD får med sig hela alliansen en 4e gång på sänkt skatt för pensionärer! Brinner du för barn och unga? Gå med i KD och gör skillnad!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kalender

september 2012
M T O T F L S
« Aug   Okt »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Most Recent Posts


%d bloggare gillar detta: