Sverige behöver formas av generositet och medmänsklighet

2012/04/11 at 09:38 Lämna en kommentar

Sitter och lyssnar till debatt i Sveriges Riksdag ämnet är migration och asylpolitik. David Lång, Sverigedemokrat, talar som en folkvald representant, att Sverige endast ska ta emot dem som Sverige behöver. David Lång talar sig varm för att ta bort, stötta ut och förvisa människor från vårt land. Sveriges befolkning har valt in Riksdagsledamöter som grundar hela sin politiska ide på att peka finger mot andra, gärna på de svaga och redan idag utlämnade. Är det sådanna värderingar som vi vill ska finnas i Sveriges Riksdag? David Lång och Sverigedemokraterna tror att Sverige mår bra av att ta bort människor att stötta ut.

Min bild är precis tvärt om. Att ta emot främlingen som sin broder, att öppna famnen även för de idag främmande tror jag är den största utmaningen men också den främsta framgångsnyckeln i alla sammanhang och för alla inblandade. Både de som blir mottagna och de som tar emot mår gott av att mötet blir lyckosamt. Lyckosamma möten sker oftast med vissa värden som grund, värden som handlar om att behandla andra som man själv skulle vilja bli behandlad. Värden som bemödar oss att tänka oss in i den andres situation och agera med vår nästas bästa för våra ögon.

Att möta andra med garden nere kan ibland vara svårt, kan upplevas svårare än att inte en distanserande ställning till det som ska mötas och bemötas. Att det upplevs svårt att möta det främmande med garden nere betyder däremot inte att det är fel. Det är självklart att man har lättare att bli sårad när man kommer nära, mycket lättare än utifrån den sistanserades position. Därför skulle jag vilja uppmana oss att våga komma nära, våga se bakom våran ofta högt uppsatta fasad som ska försvara och skydda. För vad uppnår distanstagandet och fasadbyggandet? Vad hjälper det mig, vad hjälper det dig?

Jag har en förhoppning att vi tillsammans kan bygga ett samhälle där vi vågar komma nära, vågar se och möta och där vi tar ansvar för varandra även i de stunder det kan upplevas svårt. Jag har en dröm om ett samhälle där värderingar byggda på kristen människosyn och värdegrund är vägledande för vårt samhälle. Så tror jag att vi skapar det goda samhället.

Tillsammans kan vi göra det möjligt. Tillsammans kan vi göra det omöjligt. Det är tid att vakna upp och stå emot de krafter som ger allt för att segregera, sepparera och förskjuta. Det är tid att stå upp och våga möta och bemöta med kärlek och värme. Det är tid för Sverige att få en politik där vi tar emot främlingen som vi skulle ta emot vår syster, vår bror.

Vad gör du åt saken? Vad gör jag?

 

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Min önskan inte alltid andras verklighet KD politik blir Verklighet för barnens skull

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kalender

april 2012
M T O T F L S
« Mar   Maj »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Most Recent Posts


%d bloggare gillar detta: