Ta emot främlingen som om det vore din broder

2012/04/02 at 06:57 1 kommentar

Lotta Jonsson´, Ärla. Berättar för mig nu på morgonen att mannen tappat 25 kilo. Blivit skickad till tre sjukhus under helgen och idag ska han utvisas ur landet trots att han har över 200 piskrapp och 10 års fängelsedom över sig i Iran. Läs mer om ärendet här:

Korsfästelse i modern tid

Imorgon, måndag 2 april, klockan 10.00 kommer Gränspolisen Nyköping hämta ut 2-barns pappan Mohammadreza Hamedian, 34 år, från Psykiatriska kliniken Mälarsjukhuset, Eskilstuna för att flyga honom till Iran där han går en säker död till mötes. Att Reza är i väldigt dåligt psykiskt skick, har dödsångest och gråter och skriker, har ryckningar i hela kroppen och inte ens kan stå på sina egna ben verkar inte bekymra varken Migrationsverket eller de poliser som ska föra ut honom. Rezas, frun Bahares och deras två små barn Asal 6 år och Daniel 2 års brott enligt Iransk lag, och Shariarätten, är att de konverterat från Islam till kristendom.

Efter sin flykt till Sverige, där de sökt uppehållstillstånd mot skyddsgrundande bestraffning, har de av Migrationsverkets handläggare och beslutsfattare fått avslag med ett av de starkaste skälen att Reza bara kan uppge två kristna helgdagar, påsk och jul. Den dom som Reza har fått, från Tingsrätten domstol i Teheran, talar om att han, efter vittnesuppgifter om konvertering, dömts till 75 piskrapp och 10 års fängelse. De har även sen tidigare en dom på Reza på 200 piskrapp som ska verkställas när han når Iran.

Den domen har tjänstemän på Migrationsverkets Förvaltningsprocessenhet, som beslutat om avslag, helt bortsett ifrån då de valt att ens underlåta sig att översätta domen, vilket de själva skriver om i beslutsunderlaget. 275 piskrapp överlever ingen så fängelsedomen kommer aldrig att behöva verkställas. Med alla de ärr Reza redan har sedan tidigare bestraffning i sitt hemland kommer han att vara livlös innan alla slag utdelats. Detta med svenska Migrationsverkets goda minne.

I Utlänningslagens 12 kap. 1§ står följande; Enligt 12 kap. 1§ i Utlänningslagen gäller följande: Hinder mot att verkställa avvisning och utvisning 1§ Avvisning och utvisning av en utlänning får aldrig verkställas till ett land om det finns skälig anledning att anta att – Utlänningen där skulle vara i fara att straffas med döden eller att utsättas för kroppsstraff, tortyr eller annan omänsklig eller förnedrande behandling eller bestraffning Lagtexten är mycket tydlig när det gäller det straff som Reza har över sig i Iran ändå väljer Migrationsverket att ställa sig bakom Rezas ”korsfästelse” lagom till Påskhelgen. Avrättningen av Reza kommer göra hans barn Asal 6 år och Daniel 2 år faderlösa men det bortser Migrationsverket helt ifrån.

Enligt Migrationsverket har barnen inga som helst rättigheter i Sverige när det gäller skydd, vilket visar sig i det beslut om utvisning och avvisning som hela familjen har. Den barnkonvention som Sverige skrivit under på är tydligen undantagen Migrationsverket då de inte i någon av handlingarna kring hanteringen av familjen ens nämnt barnens situation utan de förblir endast ett personnummer. Eller är det så att Migrationsverket lever efter egna lagar? Vårt sista hopp och desperata rop på hjälp för den här familjens överlevnad står till all media i Sverige!

Lotta Jonsson, Ärla NI kan nå mig för mer information på följande telefonnummer och mejladresser: 0739506739 016 70435 Lotta.jonsson@kristdemokraterna.se Lotta.jonsson@eskilstuna.se

Entry filed under: Uncategorized.

http://www.dt.se/nyheter/leksand/1.4566132-larare-kraver-hogre-lon Maten slängs i Sverige medan människor svälter i världen

1 kommentar Add your own

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kalender

april 2012
M T O T F L S
« Mar   Maj »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Most Recent Posts


%d bloggare gillar detta: