Passagerare ställde sig upp, deras civilkurage fick polisen att vända

2012/03/09 at 17:02 Lämna en kommentar

En iransk man dömD till 10 års fängelse och 70 piskrapp (överlever man knappt) pga. Sin religiösa övertygelse skulle för några veckor sedan avvisas av svensk polis på uppdrag av Migrationsverket.

En av mannens vänner köpte biljetter till samma fight, informerade passagerarna om attpolisen snart kommer in med en man som ska utvisas till Ian och där få avtjäna sitt straff. Mannen bad passagerarna att agera om de ansåg detta vara fel.

I samma stund som polisen leder in den Iranska mannen så ställer sig en efter en upp osjuksängen att den mannen inte ska åka med på flyget. Till slut står så många upp och ljudet når cockpit. Kapten kommer ut och frågar vad det är som händer, passagerarna gör klart att mannen inte ska med planet och kapten tvingar mannensch polisen av planet pga. Oron på planet. Detta är ingen saga, det händer i Sverige vt 2012.

Till saken hör nu att en ny jurist tittat på mannens fall och konstaterat att det har gått fel till. Det är hög tid att Migrationsverket tar hänsyn till de förföljelser somsker i världen mot olika människor pga. Tro, etnisitet och sexuell identitet/läggning. Kristdemokraternya har fått igenom att det ska till en utbildningarnas inom verket särskilt vad gäller just detta område, hur går det med detta?

Jag vil säga tack till er som ställde er upp och visade civilkurage. Tack tiller som är engsgemanget i  mannen och hans familjs situation. Tack till den jurist som sett orätten i ärendet. Är det någon som vill skriva mer om detta så har jag kontaktinformation.

För en human och generös migerationspolitik. För ett land som tar emot främlingen som sin broder och vän.

Entry filed under: Uncategorized.

Har Sverige världens sämsta lärare? Kvinnors kroppar är inga handelsvaror

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kalender

mars 2012
M T O T F L S
« Feb   Apr »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Most Recent Posts


%d bloggare gillar detta: