vad är tanken med politik och kristdemokrati

2012/02/13 at 10:49 Lämna en kommentar

Var ifrån kommer jag och varför finns jag till? Frågan har många av oss mött någon gång under livet. Frågan kanske borde ställas oftare och i fler sammanhang. Varför håller jag på med det jag gör? Vad är tanken med alltihopa?

 

Som politiker är frågan inte bara rimlig utan även nyttig. Vad är mitt mål, vad är tanken med alltihopa? I efterkrigstiden då Europa låg sårat så växte Kristdemokratin fram i Europa. Det grundades på att den kristna människosynen är den viktigaste grunden för att bygga det nya Europa. Kristdemokratin fyllde det moraliska vakuum som uppstod efter nazismen och fascismen.    

 

I Sverige som i många delar var skonat från kriget kunde vi inte se samma genomslag för Kristdemokraterna. Även vårt land behöver ett kristdemokratiskt parti som talar om värden som har sin grund i demokrati byggd på kristen människosyn och värderingar.

 

Jag är stolt att vi i regeringens inre kabinett kan bygga ett land med förvaltarskap. Att ”förvalta pundet” är ord som sattes samman för tusentals år sedan men ack så aktuella. Idag kan vi se konsekvenserna av att inte förvalta sitt pund väl. Både i Europa och stora delar av världen slår den ekonomiska krisen hårt.

 

Kristdemokraterna har sitt existensberättigande just därför att det är demokrati byggt på kristen människosyn och värdegrund. Med kristna värden avses de allmänt giltiga värden som inspirerats och förvaltats av den kristna traditionen. Politik är inte religion och religion är inte politik. Kristdemokratin är värdeorienterad, vi har människovärdet och de etiska grundvärdena i centrum. Människan är ett mål i sig.

 

Nu har vi Kristdemokrater valt att prioritera barn och ungas uppväxtvillkor. Barnfattigdomen finns även i vårt land. På bara några år har barn och unga som nyttjar antidepressiva medel ökat med ca 30 %. Andelen självmordsförsök har ökat med nästan 40 % och i nästan varje klass kan du hitta barn som utsatt sig själv för självdestruktiva handlingar, självskadebeteende.

 

Jag kommer att göra allt för att den kristdemokratiska rösten om föräldrars och familjers betydelse fortsätter att ljuda. Trygga familjer ger goda förutsättningar för trygga barn och ett tryggt samhälle. Familjer ska ges förutsättningar till mer tid tillsammans och valmöjligheter. Kristdemokraterna har och kommer alltid att stå på familjernas sida. Vi vill vara med och skapa ett samhälle där människor får det lite lättare att leva. Ett samhälle där vi väljer att behandla andra som vi själva skulle vilja bli behandlade. Ett samhälle där människor alltid är viktigare än prylar alltid viktigare än pengar. Ett varmare och mjukare samhälle helt enkelt!

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Alla förståsigpåare delar inte vår bild av familjen Utvisar idag placerade barn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kalender

februari 2012
M T O T F L S
« Jan   Mar »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829  

Most Recent Posts


%d bloggare gillar detta: