Idag är jag med och presenterar förslag till barntidsreform, ökad kvalité i förskolan och stärkt ekonomi för ekonomiskt svaga

2012/02/01 at 06:17 3 kommentarer

Sedan Rikstinget i Juli 2011 beslutade att kristdemokraterna ska fokusera på barn och ungas uppväxtvilkor har partiet tillsatt flera arbetsgrupper, en av dem är den familjepolitiska arbetsgruppen. Jag fick det ärofyllda uppdraget att vara en av fem personer som under ett halvår arbetat med en ny familjepolitik för dagens och morgondagens familjer.

I arbetet har vi valt att avgränsa oss till framföralt tiden kring graviditet och de första sex åren. Idag presenterar vi på SvD brännpunkt en artikel som kortfattat beskriver de stora dragen i vår rapport. Rapporten kommer att presenteras under dagen och sedan ska den bearbetas och processas av landets kristdemokratiska medlemmar, lokalavdelningar och distrikt för att Partistyrelsen sedan ska kunna lämna ett förslag till Partifullmäktige i maj 2012.

Artikeln kan du läsa på http://www.svd.se/nyheter/inrikes/kd-foreslar-barnskatteavdrag_6813503.svd 

Har du synpunkter, tankar och ideer så hör gärna av dig. Sverige behöver en ny politik för att stötta familjerna. Familjen är en grundbult i samhällsbygget, fungerande familjer ger goda förutsättningar för en hälsosam uppväxt för våra barn och unga. Trygga föräldrar skapar goda förutsättningar för trygga barn och ett gott samhälle

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Mina funderingar efter 19H som ers PS Ledamot Min förhoppning var att vi skulle samtala om barnens bästa

3 kommentarer Add your own

 • 1. Emma Joelsson  |  2012/02/01 kl. 07:16

  skulle vilja veta mer om vad detta innebär i verkligheten om det skulle bli verklighet. Jag anser att KD har haft en bra familjepolitik och det är bra att man sattsar på barnen som är våran framtid. Men när man sattsar på barnen så är det av yttersta vikt att man har med ensamstående föräldrar i beräkningen, detta är en stor grupp i samhället och de har ofta inte samma förutsättningar att kunna ta hand om sina barn som en familj med två föräldrar har. Många ensamst¨ående mammor som det ofta handlar om gör ett jätte jobb med sina barn, men med alla krav som finns i samhälllet idag räcker det inte alltid till och det innebär att många mår dåligt ocg den psykiska ohälsan växer. En ensamstående förälder har ofta inte råd att jobba deltid, det går ibkand inte ens ihop om man jobbar heltid. Och blir man dessutom långtidssjukskriven är det ännu svårare att få pengarna att gå runt och i och med detta är det många barn i dagens samhälle som upplever fattigdom och utanförskap.
  Kan man även ge dessa föräldrar en ärlig chans att ge sina barn en god uppväxt på så lika villkor som möjligt då anser jag att man har kommit långt!

  Svara
  • 2. sakariaswinberg  |  2012/02/01 kl. 07:25

   Hej Emma,

   Lite senare idag lämnar vi rapporten som ska bearbetas i vårt parti inför antagande senare i år (antagligen maj). Du pekar på en mycket viktig fråga, familjer med svag ekonomi, det gäller inte minst de som lever med barn i ett hushåll med en förälder. Kristdemokraterna har i regeringsställning fått på plats en ny beräkningsgrund för bostadsbidrag genom att koppla bidraget även till antal barn – detta stöttar främst hushåll med en förälder. Vi kommer i rapporten att ta fram förslag på hur vi vill se tryggare ekonomiska förutsättningar för alla barn som växer upp, i rapporten har vi med en skrivining med förslag och idéer på detta. Kan med fördel maila den till dig om du så önskar. För en familjepolitik som omfamnar alla barn i alla familjer – det är viktigt för oss kristdemokrater.

   Hör av dig om du önskar rapporten

   allt gott/Sacke

   Svara
   • 3. Emma Joelsson  |  2012/02/01 kl. 08:13

    Det skulle vara jätte intressant att läsa, du får jättegärna maila den!
    /Emma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kalender

februari 2012
M T O T F L S
« Jan   Mar »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829  

Most Recent Posts


%d bloggare gillar detta: