Mina funderingar efter 19H som ers PS Ledamot

2012/01/29 at 19:00 Lämna en kommentar


Tack till er som nominerat mig, tack för alla varma ord igår och tack för de 232 röster som gjorde att jag fick ett starkt stöd att vara ers. Ledamot i Kristdemokraternas Partistyrelse. Jag ska göra vad jag kan för att förvalta förtroendet på bästa sätt.

Sverige är idag materiellt sätt rikare än någonsin, ändå är inte allt bra. Fler barn och ungdomar mår psykiskt dåligt och självskadebeteenden ökar dramatiskt i vårt land. Barn och ungdomar som växer upp efterfrågar mer tid med sina föräldrar och lärare som får förutsättningar att lyssna och ta tid för elever. Rädslan finns hos allt för många människor när man ska gå hem om kvällen, rädslan för att bli rånad, rädslan för att bli slagen eller för andra övergrepp.

Ett samhälle mår bra av gemensamma värderingar. Jag är övertygad om att just de värderingar som gör kristdemokraterna unika i svensk politik är de värderingar som skapar trygghet, värme och omtanke. Våra värdegrund tar sitt ursprung i demokrati byggd på kristen människosyn och värderingar. Politik är inte religion, religion är inte politik. Det är viktigt att säga samtidigt som jag till 100 % har en fast övertygelse om att vi behöver en gemensam kompass. Ett land utan gemensam kompass har svårt att komma rätt.

Jag hoppas kunna bidra till ökat engagemang för barn och ungdomar, för att omtanken om varandra, för sjuren och naturen ska öka och tydligt visa på förvaltarskap och ansvar. Det finns så mycket som vi kan göra för att det ska bli enklare att leva för människor och djur, så mycket att göra för att det ska bli enklare för hela växtriket att fungera och må bra. Förvaltarskap handlar också om våra gemensamma ekonomiska resurser.

Allt hänger ihop. Den kunskap vi har om hälsan hos våra barn och ungdomar, om vår miljö – djur och natur lägger också på oss ett ansvar. Antar vi utmaningen tillsammans har vi chans att bygga en framtid där liv får goda förutsättnignar att leva.

Kristdemokraterna, demokrati byggd på kristen människosyn och värderingar är ett politiskt parti som önskar att alla känner sig omfamnade av möjligheten att engagera sig för en bättre värld. En värld där jag, mig och mitt byts ut mot ord som handlar om att behandla andra som jag själv önskar bli behandlad. Kristdemokraterna är ett parti som i sin natur alltid försöker att bygga upp en spiral som börjar med att jag tar mitt ansvar att fylla på med det goda, både genom mina tankar, mina ord och mina handlingar.

Utmanignarna är många. Tillsammans kan vi bygga ett samhälle där det är lite lättare att leva. Nu är det tid att gå, tid att skapa, tid att ta ansvar!

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Tankar inför dagens val Idag är jag med och presenterar förslag till barntidsreform, ökad kvalité i förskolan och stärkt ekonomi för ekonomiskt svaga

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kalender

januari 2012
M T O T F L S
« Dec   Feb »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Most Recent Posts


%d bloggare gillar detta: