Tankar för dagen ;)

2012/01/27 at 18:25 Lämna en kommentar

Över 1000 kristdemokrater samlas under fredag och lördag till kommun och landstingsdagar samt extra rikstingets. Partiordförande Göran Hägglund inledde med ett hej dundrande tal. Han tydliggjorde att samtidigt som politik inte är religion och religion inte är politik så är det unika med Kristdemokraterna den värdegrund som baseras på den kristna människosynen och värderingarna.

Hägglund visade i sitt tal att Kritstdemokraterna är unika och ovärderliga i svensk politik. Exempel på detta är bl.a. Att vi inte ser beroendeskap som något fult, snarare något viktigt för alla människor. Att vara behövd och behövas av andra. Att inte klara sig själv som om man vore en isolerad ö utan att vi alla är beroende sv varandra – inget att vara rädd för, inget att må dåligt över.

Göran var skarp i sin kritik vad gäller den oförmåga som fortfarande finns vad gäller barn och ungdomars hälsa. För oss Kristdemokrater är barn och ungdomars uppväxtvilkor så oerhört viktigt att vi bestämt att denna fråga är den viktigaste. Att barn och ungdomars ohälsa och självdestruktivitet ökar i vårt land är ett stort fattigdomsbevis. Vi behöver mer kristdemokratisk i praktiken.

Jag hoppas för egen del att jag tillsammans med mina vänner ska flytta fokus till att sätta handen till plogen och göra allt så att våra barn och unga får växa upp i en miljö där de får möjligt att trivas, må bra. Där de känner att de fångas upp av medmänniskor när misslyckanden kommer och där de tydligt upplever sig inneslutna av kärlek som ger möjlighet till att våga leva och utvecklas.

Jag är glad att få vara med i Kristdemokraterna och tror att vi kan bidra til ett samhälle där det är lie varmare, mjukare. Där vi tillsammans kan färdas väl.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Det är dags för oss alla, inte att avgå utan att GÅ! Tankar inför dagens val

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kalender

januari 2012
M T O T F L S
« Dec   Feb »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Most Recent Posts


%d bloggare gillar detta: