Det är dags för oss alla, inte att avgå utan att GÅ!

2012/01/26 at 06:27 2 kommentarer

Det är många som med stora ord efterlyser tydlighet ifrån Kristdemokraterna i Sverige. De befinner sig både innanför och utanför partiet. Vad är det då man önskar sig? Vad är det för ton som ska spelas för att tillmötesgå publiken? För det verkar som att det är en publik som bildats. Den engageras av att kritisera, bedöma och peka ut, inte så sällan på det som upplevs vara fel och dåligt.

 

Publikens engagemang verkar ha lett till att även aktörer på scén, istället för att fortsätta göra sitt bästa, har ställt sig i ett läge där man åsidosätter sin egen roll i skapande till förmån för att peka finger. Att granska, vara kritisk och ställa svåra frågor är viktigt för alla sammanhang, inget att vara rädd för. Att ifrågasätta har sin tid, att skapa har sin.

 

Jag känner mig manad att säga detta i en tid då jag tänkt vara tyst. Tystnaden och ett passivt utpekande kan vara bekvämt men leder sällan till något konstruktivt. Människor som gömmer sig har svårt att ta tag i problem och överbrygga skyttegravar. Är det inte det vi vill, att ta tag i problemen?

 

Människor med förtroendeuppdrag hos Kristdemokraterna har skapat frågor och i vissa fall både ilska och sorg hos mig den senaste tiden. Hur förhåller jag mig till detta?

 

Att när kännslorna bubblar ställa sig och peka finger mot ”någon anna” är lätt till hands men också en främmande handling för oss som vill leva efter principen att behandla andra som man själv önskar sig bli behandlad. I en tid som denna är det mitt eget förhållningssätt till mina medmänniskor som prövas. Jag önskar att både mina tankar och handlingar ska främja försoning och kreativt skapande.

 

Endast då vi väljer att se varandras styrkor i den gemensamma kampen för ett gott samhälle kommer vi gå segrande fram. Det finns tider för att vara tyst, tider för att stå och peka men uppehåller vi oss där vem kommer då att gå, vem kommer agera?

 

Vi som vill skapa det goda samhället, det är tid att ställa sig upp och med våra ord och handlingar visa på den väg som vi tror kommer leda rätt. Vi som slår oss för bröstet när vi ser på andra, det är tid att vända om!

 

Kristdemorkati är demokrati byggt på kristen människosyn och värdegrund. Om vi sluta med att ägna tid åt andras oförmågor så frigörs tid och kraft till det viktiga uppdraget vi har i svensk politik.

 

Sveriges invånare behöver ett kristdemokratiskt parti som genom ord och handling bygger ett samhälle där barn och ungdomar trivs och mår bra. Ett samhälle där familjerna fungerar och får den näring som behövs för att skapa trygga barn. Låt oss gemensamt skapa samhället där vi tillsammans färdas väl genom livet, från vagga till grav. Kristdemokratin behöver praktiseras i ord och handling. Det är tid för oss alla, inte att avgå utan att gå!

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Föräldraansvar gäller även våra barns skolgång Tankar för dagen ;)

2 kommentarer Add your own

  • 1. paajanenlena  |  2012/01/26 kl. 07:47

    Bra skrivet Sakarias ! kristdemokratin ska praktiseras i ord och handling / kram Lena Paajanen

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kalender

januari 2012
M T O T F L S
« Dec   Feb »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Most Recent Posts


%d bloggare gillar detta: