småbarnsföräldrar i Leksand vill ha mer tid med barnen

2011/12/09 at 08:04 Lämna en kommentar

Efter att ha bjudit in de föräldrar som beviljats vårdnadsbidrag i leksand, 9 st. kom en mamma och en pappa. Samtalet på Konditori Siljan vart spännande. Det är inte ofta röster som dessa hörs i debatten och mediabruset. Vi samtalade om livspusslet, om tid och pengar och om barnen såklart. Det var tydligt att båda föräldrarna var glada över sina val, trots att plånboken inte blivit fetare, snarare tvärt om, ångrar de inte sina prioriteringar.

– Det går att leva på lite pengar, var ett uttryck som båda var överens om. De såg dock problematiken att alla kanske inte har den möjligheten på grund oav för stor kostandsvolym alt. att man har svårt att få ekonomin att räcka till om man är ensamförsörjande i sitt hushåll.

– Kompisar blir förvånade över att vi nyttjar kommunalt vårdnadsbidrag, det är ju inte så vanligt. Samtidigt verkar det som att pappan får en större dos av positiv uppmuntran. Nästan som att man som pappa är duktig att vara hemma med sina barn medan mamman mer möts av: vet du ditt eget bästa?

I samtalet blir det tydligt att båda anser att myndigheter ska stötta familjer likvärdigt oavsett om man väljer förskola eller om man väljer att vara hemma längre tid med barnen. Dagens fördelningsprincip där förskolan kostar samhället 10 000 per barn och månad medan vårdnadsbidraget kostar 3000 kronor anser båda vara felaktig.

Samtalet fortästter om barn, tid, utmaningar osv. Det avslutas med att pappan säger. Människor är kloka, men de har lättare att använda sin klokskap när det finns kloka val att göra. Kommentaren var tydligt riktad till oss politiker, -öka möjligheten till goda val även för småbarnsföräldrar.

Vi fortsätter satsningen på en kvalitetiv förskola, för mångfalld i barnomsorg och för att föräldrar ska kunna vara mer med sina barn när de är små. Det är en politik som skapar både trygghet och valfrihet. En politik med barnen i centrum. Vi bygger en kommun där det ska vara lätt att leva i livets olika tider och omständigheter.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Elever, föräldrar och glögg Hägglud ryter till, tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kalender

december 2011
M T O T F L S
« Nov   Jan »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Most Recent Posts


%d bloggare gillar detta: