s och mp vill beskatta landsbygden och transporter hårdare!

2011/10/04 at 09:00 Lämna en kommentar

– Både Miljöpartiet och Socialdemokraterna föreslår nu att införa en kilometerskatt. En kilometerskatt som på allvar hotar tillväxten på den svenska landsbygden. Ingen ska luras att tro att Miljöpartiets ”differentierade lastbilsskatt” eller Socialdemokraternas nya ”vägslitageavgift” är något annat än den utskällda kilometerskatten.

Det säger Anders Sellström, kristdemokratisk riksdagsledamot och ekonomiskpolitisk talesperson, i en kommentar till Miljöpartiets skuggbudget som presenteras idag.

De tunga vägtransporterna är en förutsättning för att näringslivet utanför storstadsområdena ska kunna överleva och utvecklas. Hela Sveriges ekonomi är beroende av det tunga och exportinriktade näringslivet i Norrland och andra mer glest befolkade regioner. I det läget föreslår Miljöpartiet att med en ”differentierad lastbilsskatt” lägga en våt filt över den ekonomiska utvecklingen i stora delar av Sverige.

Kilometerskatten har ofta förklätts till en miljöåtgärd. Men Miljöpartiet vill börja plocka in de extra skattemiljarderna redan 2012. Vilka nya transportalternativ på järnvägen tror Miljöpartiet är utbyggda redan då? Effekten blir bara en extra pålaga på företagen, eller att transporterna upphör i takt med minskad produktion. Det blir allt tydligare att Miljöpartiets politik, med sin syn på transporter och med sin kortsiktiga energipolitik, aktivt försämrar förutsättningarna för transportkrävande och energiintensivt företagande.

Det gäller att föra en klimatsmart politik där hela landet ska kunna leva, denna rödgröna inriktning sätter käppar i hjulet för landet som helhet.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Kristdemokraterna 20 år i Sveriges Riksdag Partiledardebatt SVT2 söndag den 9 Oktober

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kalender

oktober 2011
M T O T F L S
« Sep   Nov »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Most Recent Posts


%d bloggare gillar detta: