Kristdemokraterna 20 år i Sveriges Riksdag

2011/09/23 at 08:45 Lämna en kommentar

Idag firar Kristdemokraterna 20 år I Sveriges Riksdag. De politiska avtrycken under åren är av varierande slag. Att ha fört Sverige till ett land som sedan 1991 har ett en procent mål vad gäller biståndet torde vara en av de viktigaste insatserna för människor som runt vår jord lever i ovissheten om att överleva nästa soluppgång.

För oss i Sverige så är valfriheten för barnfamiljer, satsningarna på de mest ekonomiskt utsatta både enskilda, familjer och pensionärer tydliga värdemätare.

När Kristdemokraterna idag bjuder in till ett seminarium i Riksdagens andrakammarsal så är det i en tid då fler talar om interna stridigheter än om partiets politik. Detta är noterbart inte minst i tider efter en regeringsförklaring som levererat flera viktiga, utifrån ett kristdemokratiskt perspektiv, nyheter.

En naturlig följdfråga är om Kristdemokraterna vill vara ett regeringsbärande parti eller om dess aktiva hellre önskar ökat utrymme för radikalitet inom ramen för ett oppositionsarbete.

Jag är övertygad om att Kristdemokraternas viktigaste uppgift är att vara med och förnya landet utifrån de värden som hämtas ur den Kristna traditionen. Ordspråket om att kärleken driver bort rädslan är kanske ett av de mest underskattade i vår samtid. En okunskap om det främmande kan i en otrygg miljö skapa rädsla, saknas då kärlek befästs rädslan. I ett sammanhang av rädsla skapas otrygghet vilket ofta leder till irrationella val.

Kristdemokraterna är ett parti som väljer att se människans olika behov – både de själsliga, andliga och kroppsliga. Om Kristdemokraterna lyckas omfamna fler i sitt uttryckssätt och med sin politik så kommer Sverige se de positiva effekterna av ett samhälle som tar etik och moral på alvar utan att för den skull få moraliserande medborgare.

En av hörnstenarna i kristdemokraternas politik är ofullkomlighetstanken vilket betyder att vi utgår ifrån att: alla är vi människor med fel och brister. Detta tillsammans med att söka det bästa för vår medmänniska skapar ett varmare och mjukare samhälle. Kristdemokraternas iver för en samhällsgemenskap byggt på kristen människosyn och värdegrund gör skillnad i Sveriges Regering och Riksdag. Grattis Sverige och grattis Kristdemokraterna till 20 år i Sveriges Riksdag!

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

utan alliansens sociala röst, blir Sverie hårdare och kallare s och mp vill beskatta landsbygden och transporter hårdare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kalender

september 2011
M T O T F L S
« Aug   Okt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Most Recent Posts


%d bloggare gillar detta: