utan alliansens sociala röst, blir Sverie hårdare och kallare

2011/09/20 at 06:03 Lämna en kommentar

Kristdemokraternas viktigaste prioriteringar i budgetförhandlingarna har varit förbättringar i välfärden samt förbättrad ekonomi för pensionärerna. I budgeten som presenteras idag syns resultaten av våra prioriteringar tydligt. Förbättringar i sjukförsäkringen, höjt bostadsbidrag för barnfamiljer och höjt bostadstillägg för pensionärerna med lägst inkomst är viktiga satsningar som Kristdemokraterna arbetet hårt för. Alliansens sociala röst hörs tydligt idag.

I budgeten finns flera kristdemokratiska förslag till förbättringar av sjukförsäkringssystemet. Vi inför en ny särskild ersättning för dem som kallats ”nollklassade”, alltså de som återvänder till sjukförsäkringen men saknar försäkrad inkomst. Möjligheterna för individuella bedömningar vid sjukförsäkringens bortre gräns utökas. Vi ökar dessutom statens medel till rehabiliteringsinsatser kraftigt och tillför pengar till Försäkringskassan så att servicekontor kan behållas.

Att vi inte har fått gehör för en skattesänkning för pensionärerna i år är förstås en besvikelse. Men istället får de sämst ställda pensionärerna höjt bostadstillägg. Detta var ett av Kristdemokraternas egna vallöften som nu infrias och som faktiskt ger mer i plånboken för de fattigaste pensionärerna än vad en skattesänkning skulle ha gjort.

Denna vecka firar Kristdemokraterna 20 år i riksdagen. Vad passar då bättre än att denna vecka i en budgetproposition få presentera ett förslag om avdragsrätt för gåvor till ideella organisationer. Det är en fråga som Kristdemokraterna har arbetat för under alla dessa 20 år och som vi nu äntligen kan genomföra.

Kristdemokraterna gör skillnad!

Entry filed under: Uncategorized.

en mörk historia, en ljus framtid?!? Kristdemokraterna 20 år i Sveriges Riksdag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kalender

september 2011
M T O T F L S
« Aug   Okt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Most Recent Posts


%d bloggare gillar detta: