Störst i Europa år 2011, störst i Sverige år ????

2011/09/16 at 07:18 Lämna en kommentar

Kristdemokraterna är den största politiska rörelsen i Europa. Den Kristdemokratiska gruppen i EU är störst, stora Europeiska länder som Tyskland styrs av kristdemokrater. Det finns anledning att reflektera över valresultaten för Kristdemokraterna i Sverige.

Inte allt för sällan hör jag personer säga att det är viktigt att Kristdemokraterna gör sin röst hörd. Förväntningarna att Kristdemokraterna ska garantera andra aspekter än de materiella är påtagliga. Det verkar finnas något som gör att flertalet människor tar för givet att Kristdemokraterna står på de svagas sida.

De högt ställda förväntningarna, som i sig är positivt för ett politiskt parti, ger upphov till stor besvikelse när de inte infrias som väljare och medborgare tänkt sig. Några närliggande exempel är sänkt skatt för pensionärer, ersättning till de barn som tvångsomhändertogs och vart illa behandlade pga. statens oförmåga till att säkerställa trygga miljöer.

Det finns många andra exempel som kan lyftas fram och här får Kristdemokraterna utstå en hel del kritik. Det är bra. Det visar på att människor räknar med att Kristdemorkaterna står tydligt upp för att ge en röst åt grupper som själva har svårt att göra sig hörda pga. dess storlek eller att deras intresse kankse inte leder till den maximala ekonomiska utväxlingen för nationen.

Jag kan ändå inte reflektera över detta utan att fundera över hur stor del av svenska folket som känner sig ”svikna” av KD i dessa sammanhang. kan det vara så att den gruppen är större än de 5,7 % som röstade på partiet i Riksdagsvalet 2010? Om så är fallet. Har då denna grupp ett eget ansvar?

Jag lyssnade till delar av Fredrik Reinfelts tal vid riksdagens uppnande igår. Jag roade mig själv med att se hur gästerna i salen reagerade på olika delar i regeringsförklaringen. Nog för att jag är subjektiv men trots detta kunde jag se mer glöd och engagemang hos gästerna när statsministern läste upp de mjuka skrivningarna om medmänsklighet, solidaritet och statens ansvar att stötta inte minst de mest utsatta. Dessa texter som många av dem går att känna igen i krsitdemorkaternas principprogram. Samma glöd och engagemang gick inte att se när de hårda frågorna lyftes, trotts att de utgjorde merparten av textmassan.

Slutsatsen som jag drog under regeringsförklaringen är att människor skulle sakna Kristdemokraterna. Någon sa ”du saknar inte kossan i båset förän båset är tomt” jag som engagerad kristdemokrat har det största ansvaret att vara med och öka partiets stöd. Det finns gott om utmanginar vad gäller detta uppdrag.

En önskan från min sida är också att alla de som känner att KD ska stå upp mer för de svaga och säkerställa solidaritetsarbetet, stötta alla barnfamiljer och värna våra äldre genom regierngsarbetet ska fråga sig själva: Gjorde jag vad jag kunde den 19 september 2010, kan jag göra mer nästa val 2014.

Det finns bara en väg till ett varmare och mjukare samhälle där vi behandlar varandra som vi själva vill bli behandlade, det är att rösta på det parti som bygger hela sin politik på trygga och varma värderingar. Tillsammans gör vi skillnad!

Så 2014, nästa val, kanske vi får lättare att få igenom sänkta pensioner till pensionärerna. Vi kanske får större möjligheter att ge familjer de verktyg som behövs för att familjeliv och arbetsliv ska fungera bättre. Vi kanske får ökade möjligheter att ge barn och ungdomar en bättre grund genom att stötta familjerna och inte styra dem. Kanske att eleverna får bättre förutsättngar att både trivas och nå målen i skolan. Kanske vi då läser mindre om barn som far illa och äldre som inte får bo tillsammans på ålderns höst. Kanske vi då istället får läsa om föräldrar som gläds åt valfrihet, om äldre som får bo tillsammans, om pensionärer som känner att de får del av den ekonomiska utvecklingen och om fler invandrare som känner att vi tog emot dom som om de var våra sy

Detta bestäms nästa gång du lägger din röst i valurnan. Du bestämmer hur framtiden ska se ut!

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

KD vann gehör, nu satsar regeringen på ekonomiskt utsatta familjer! en mörk historia, en ljus framtid?!?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kalender

september 2011
M T O T F L S
« Aug   Okt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Most Recent Posts


%d bloggare gillar detta: