förtroendekapital

2011/08/18 at 07:08 Lämna en kommentar

de senaste dagarna har jag än en gång blirivt varse om hur viktigt det är med förtroende till varandra och hur snabbt det kan rasa. Det finns så många anledningar till att värna om ett ömsesidigt förtroende till varandra som enskilda människor, mellan olika gemenskaper, nationer, kontinenter, religioner etc.

Igår gick jag in till en lokal handlare i Siljansnäs, gjorde upp en affär, relativt stor, utan massa kontrakt och påskrifter så är vi övernens om tagen och vi litar på att vi båda håller våra åtaganden. Detta gör att vi slipper en massa byrokrati, sparar mycket tid och undanröjer energidränering.

När affären är klar så är vi båda vinnare om vi håller det vi kommit överens om. Skulle vi inte klara av att hålla våra olika åtaganden skulle vi båda vara mer skeptiska till ännu en affär i framtiden. Skulle en av parterna svika rejält så tar det mycket tid, kraft och energi för att bygga uåpp nytt förtroende.

Med detta vill jag få sagt att gemensamma värderingar om vad som är rätt och fel, vad som är lämpligt och olämpligt ger enskilda människor, ett samhälle och en värld förbättrade möjligheter att leva sida vid sida och må bra. Vi gör gott när vi värnar förtroendekapitalet som byggts upp under lång tid. Vi gör ännu mer nytta för varandra när vi har varandras bästa för våra ögon i våra olika ställningstaganden och ageranden.

Ordspråket: behandla din nästa som du själ önskar bli behandlad är lätt att uttala och skriva. Med hopp om att vi tillsammans fortsätter värna det bästa för varandra. Ett samhälle där vi trivs, mår bra och förstärker och återskapar förtroende till och för varandra!

Jag ska göra det jag kan för att affären med Siljansnäsföretagaren blir så bra som möjligt för båda parter. Delad glädje – dubbel glädje!

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

från köksbordet tisdag klockan 1045 Valfrihet för familjer ledstjärna för kristdemokratisk arbetsgrupp, och Sacke är med : )

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kalender

augusti 2011
M T O T F L S
« Jul   Sep »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Most Recent Posts


%d bloggare gillar detta: