från köksbordet tisdag klockan 1045

2011/08/16 at 08:59 Lämna en kommentar

Idag har jag möjlighet att vara hemma på förmiddagen, äta frukost med barnen och läsa handlingar från hemmet. Det är rätt skönt med en sådan dag, särskilt då barnen inte startat skolan ännu. Musiken från barnrummen ljuder i huset och det är en allmänt slapp förmiddag. När jag läser dagens SVD på nätet så läser jag än en gång att Kristdemokraterna behöver gå ut och försvara småbarnsfamiljers rätt att själva välja.

Hur kan det vara så svårt för de som är för kvotering och mot familjernas självbestämmande att förstå att familjer är olika och behöver olika verktyg i olika tider. Det är som att Alva myrdals folkhemsbygge som ledde till att hennes egna barn fick sitta i väntrum och vackert titta ut genom fönstret tills deras mamma gav audiens. Att det finns ett egenvärde med väl fungerande familjer tycks som bortblåst när de politiska hjärnorna tittar på sifferdiagrammen om hur jämställt landet är.

Familjerna är en ovärderlig grundsten i samhällsbygget som är värd att uppvärdera. Föräldrar, Ni är viktigast för era barn och kommer alltid så vara. Jag hoppas att Kristdemokraterna, som är Europas största politiska rörelse, ska få den genomslagskraft som så väl behövs för att ge barn, föräldrar och familjer de verktyg som behövs för att livet ska bli lite lättare att leva. Vi gillar olika – och menar det! Vi slår vakt om allas barns rätt till en trygg uppväxt med sina föräldrar, därför vill vi erbjuda en verktygslåda med olika verktyg för olika tider för alla familjer.

Jag är medveten om att livet innebär stora utmaningar. Kärleken är inte alltid lätt att nära. Vi tror dock att det är viktigt att skapa tid för familjer att hinna nära det goda som uppstår i mötet med varandra. Tid att hinna läka de sår som kan uppstå i relationer. Ibland bryts relationer och då är det vi tillsammans som ska stå till stöd och hjälp, främst för barnens skull men även för alla mammor/pappor, flickvänner och pojkvänner.

Jag vill arbeta för ett samhälle som stärker det goda. Ett samhälle där vi tillsammans lyfter det som är skört det som är brustet. Det finns ingen motsättning i att utforma en politik som främjar familjerna och samtidigt ta ansvar för ekonomi. På samma sätt som det inte finns en motsats i att ta ansvar för miljön och samtidigt ansvara för ekonomin. Det hänger ihop.

Jag är så glad över alla goda krafter som ser vikten över att djuren och naturen ska få goda villkor att leva och frodas. Lika glad över alla som arbetar för människors lika och unika värde, som bekämpar orättvisor genom sitt engagemang.

Jag hoppas på att vi ska få se en lika stor folkrörelse som arbetar för barns rätt till goda uppväxtvillkor. Där vi stöttar familjerna och inte styr dom. Där vi samlas kring arbetat att göra livet lite lättare att leva för alla barn, alla föräldrar och alla familjer.
Läs gärna: http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/barnens-behov-ska-styra_6389947.svd#after-ad

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

KD vill göra Sverige till det bästa landet för barn och unga! förtroendekapital

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kalender

augusti 2011
M T O T F L S
« Jul   Sep »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Most Recent Posts


%d bloggare gillar detta: