en sorgens dag

2011/07/23 at 12:11 Lämna en kommentar

Det är en sorgens dag. Mina tankar går först och främst till de annhöriga, ungdomarna på det socialdemokratiska ungdomslägret och till de drabbade på regeringskansliet i Norge. Det är en svart dag för alla vi som förespråkar demokrati, engagemang och öppenhet. Det går inte att med ord beskriva vad man känner.

Flera medier är snabba på att ettiketera den misstänkta gärningsmannen. Till sist är vi människor med allt vad det innebär och tillsammans bygger vi samhället. Tyvärr har vi inte lyckats så som vi önskar, nämligen att kunna leva sida vid sida med alla våra olikheter och likheter och kunna färdas väl på livets resa.

Attentatet ställer många frågor och inte minst om vad som verkligen är viktigt för oss i livet. För mig blir det en dag som denna oerhört tydligt att gemensamma värderingar som omtanke, omsorg och att behandla vår nästa som vi själva skulle vilja bli behandlade är viktiga och är det enda som kan marginalisera och till sist utrota hoten och hatet som drivs fram genom rädsla, som får utrymme där kärlek saknas.

En av de saker som oroar mig särskilt, är de attityder som tagit sig in i så många människor. Attityder som drivs av rädslan för det främmande, rädslan för andra människor. Detta tar sig tydliga uttryck hos flera Sverigedemokrater som var snabba med att sätta etiketten på gärningsmannen som ”musilm” http://www.expressen.se/nyheter/1.2507610/sd-gjorde-bort-sig-pa-twitter-om-terrorspekulationer

En jord, en värld, ett folk. Tillsammans kan vi genom att möta och bemöta med generositet och kärlek skapa goda förutsättningar till en värld utan hat. Jag hoppas att vi blir många som följer ungdomarnas exempel i Norge, att vi engagerar oss för demokrati och öppenhet. Att vi fortsätter att bekämpa rädsla och hat med kärleken som drivkraft.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Leksand bäst i Sverige och lite till… Stoppa hungerskrisen på Afrikas horn, använd civila samhället!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kalender

juli 2011
M T O T F L S
« Jun   Aug »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Most Recent Posts


%d bloggare gillar detta: