Kd Pride och politik

2011/06/29 at 09:22 Lämna en kommentar

Som engagerad kristdemokrat hör jag inte allt för sällan människor som anser att partiet överger sina kärnväljare. Det sägs ofta i sammanhang som rör partiets förhållningssätt till livets början, HBTQ, klimatfrågan och till invandring.
Att Kristdemokraterna står upp för nuvarande abortlagstiftning innebär inte att partiet blundar för problematiken med allt för många oönskade graviditeter. För första gången i modern tid har regeringen i juni 2007 gett Socialstyrelsen i uppdrag att kartlägga det arbete med att förebygga oönskade graviditeter som pågår vid ungdomsmottagningarna, studenthälsomottagningarna och liknande verksamheter, samt att föreslå konkreta förbättringsåtgärder.
Det kan inte vara en motsats mellan att vara kristdemokrat och att sätta upp ett tält under Pride-festivalen och ta frågorna på allvar. Snarare tvärtom. Det är möjligt att förena en familjepolitik som säkerställer alla barns rätt till en mamma och en pappa och samtidigt ha en politik som upplevs relevant för HBTQ-personer. Det kan inte heller vara fel att Kristdemokraterna närvarar vid festivaler som arrangeras av religiösa föreningar och samfund. Vilket vi, som jag upplever det, sker allt mer sällan på grund av rädslan att förknippas med religion.
Klimatfrågan är vår tids stora fråga. Kristdemokratiska värderingar talar tydligt om förvaltarskap. Vi ska bruka och inte förbruka. Enligt Kristdemokraterna har vi som människor en unik ställning på vår planet. Det innebär bland annat ett tydligare ansvar och skyldighet att möjliggöra för människor, djur och natur att leva i harmoni med varandra.
Invandring hanterar Kristdemokraterna utifrån syskonskapstanken. Vi väljer att identifiera oss med alla människor som just syskon. Hur tar vi emot en flykting som är vår syster eller bror?
Återigen får Sverige ta emot internationell kritik då vi inte följer FN:s riktlinjer i fråga om barns rättigheter. Kristdemokraterna vill göra FN:s barnkonvention till svensk lag nu.
Till sist så hänger det på varje röstberättigad svensk om och i vilken grad Kristdemokraterna behövs. Om vi vill leva i ett land där regeringen bygger sin politik på kristen människosyn och värdegrund och som har människovärdet och de etiska värdena i centrum så behövs Kristdemokraterna. Väljer vi systemorienterade partier före värdeorienterade så får vi fler systemkramare och färre värderingsförespråkare.

Entry filed under: Uncategorized.

för goda Resultat i skolan Leksand bäst i Sverige och lite till…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kalender

juni 2011
M T O T F L S
« Maj   Jul »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Most Recent Posts


%d bloggare gillar detta: