Unicef och David Lega

2011/05/13 at 12:47 Lämna en kommentar

David Lega nominerad till svenska Unicefs styrelse

David Lega, kommunalråd i Göteborg för Kristdemokraterna, föreslås bli ledamot i styrelsen för den svenska avdelningen av FN:s barnfond Unicef. Han är nominerad av Riksidrottsförbundet, en av Unicef Sveriges 29 medlemsorganisationer.

– Jag är glad och hedrad över att få det här förtroendet. Att arbeta för barns rättigheter är ett av de viktigaste uppdrag man kan få, säger David Lega.

Unicef (the United Nations Children’s Fund) arbetar på uppdrag av FN för att förverkliga barns rättigheter. Med barnkonventionen som grund arbetar organisaitonen i över 190 länder för alla barns rätt till överlevnad, trygghet, utveckling och inflytande, bland annat genom att bilda opinion och samla in pengar.

En av Unicefs målsättningar är att barnkonventionen ska efterlevas överallt i världen och att barnens bästa alltid ska sätts i främsta rummet. Något som stämmer väl överens med den politik som David Lega vill föra.

– Jag är mycket engagerad i arbetet för barns bästa. Jag har arbetat med de här frågorna under många år inom idrottsrörelsen, men sedan en tid tillbaka också som kommunalråd för Kristdemokraterna som vill att barnkonventionen ska bli svensk lag, säger David Lega.

Styrelsen för Unicef Sverige utses på årsstämman, som är högsta beslutande organ där representanter för medlemsorganisationerna har rösträtt. Årets årsstämma äger rum onsdagen den 18 maj.

Entry filed under: Uncategorized.

Framtidskommunen Leksand erbjuder småbarnsfamiljer ökat utrymme KD ger föräldrar tid tillsammans med varandra och barnen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kalender

maj 2011
M T O T F L S
« Apr   Jun »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Most Recent Posts


%d bloggare gillar detta: