8 punkter för ett bättre samhälle

2011/05/03 at 10:03 Lämna en kommentar

1. Ett samhälle, små gemenskaper och enskilda personer mår bra av värderingar. Jag vill bygga framtiden på värderingar som skapar den trygghet som gör att vi vågar satsa, vågar misslyckas – bara så kan vi lyckas. ett samhälle där vi tillsammans trivs och mår bra. Ett samhälle där vi behandlar varandra som vi själva skulle vilja bli behandlade.
2. Barn och Familj. Staten ska stödja alla familjer, inte styra. Nej till kvotering. Ja till samma stöd oavsett om du vill vara hemma, lämna barn på en privat förskola eller på en kommunal. Myndighetsförklara svenska föräldrar nu!
3. Äldre. Hästar i sverige ska vara minst två och två i ett stall. Våra äldre som är ensamma i stugor och lägenheter har inte rätt till ett äldreboende/trygghetsboende utifrån sin ensamhet. Jag vill att äldre ska få rätt till gemensamt boende och att par som lever tillsammans också ska få göra det under hela sitt åldrande.
4. Trygghet. Alla har rätt att känna sig trygga. Tjejer ska kunna gå ute på kvällar utan att känna otrygghet. Våra äldre ska inte behöva oroa sig för väskryckningar. Fler poliser i det offentliga rummet och ökat förebyggande arbete så att barn och unga inte far illa.
5. Företag/Jobb. Utan företagande stannar Sverige. Det ska vara lättare, billigare och mer flexibelt att anställa. Arbetsgivaravgifter för ungdomar ska fortsatt vara halverade. LAS behöver ses över, turordningsreglerna tas bort. Arbetsmarknadens parter ska få större befogenheter och ansvar.
6. Skola. Skolan ska handla om kunskap. Det krävs tydliga mål och undervisning som är anpassad till varje elev. Men det räcker inte. Mattetalen blir enklare att lösa i en trygg skola. Elever förtjänar krafttag mot mobbning, trivsamma klassrum, riktig mat och lärare som har tid för en pratstund. Kvalité före kvantitet.
7. Integration. I Sverige lever vi tillsammans. Visar solidaritet och tar hand om varandra. Vi ska stå upp för religionsfrihet och se olika kulturer som berikande och inte som hot. I Sverige hoppas jag att alla känner sig välkomna att leva och verka. Svensk lag gäller naturligtvis alla!
8. Varje människan är unik och okränkbar. det betyder att vi aldrig kan förespråka dödsstraff, alla har ett inbyggt värde för att vi är människor. Det betyder också att vi inte har rätt till omsorg för att vi betalar skatt utan för att vi är människor. Varje människa har kroppsliga, själsliga och andliga behov. Dessa behov ska kunna tillgodoses i vårt land. Jag är övertygad om att vi kan bli bättre på detta område, att se hela människans natur och skapa goda förutsättningar för att vi ska rymmas som människor under hela livet, i alla livets skeenden.

Entry filed under: Uncategorized.

(s) politik ökar ungdomsarbetslösheten Val i västra Götaland

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kalender

maj 2011
M T O T F L S
« Apr   Jun »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Most Recent Posts


%d bloggare gillar detta: