Är kritiken mot materialismens fängslande kraft relevant?

2011/02/01 at 13:21 1 kommentar

PR-konsulten Christian Ekström anser att Kristdemokraternas partisekreterare Acko Ankarberg Johansson går hårt åt moderaterna. Det är med viss förvåning jag läser att kritik som riktas mot en ensidig materialistisk politik uppfattas som att förminska moderaterna. Ska man tolka Christian Ekströms uttalande som att han anser att debatten om vilka värden som ska vara vägledande i vårt land är överflödigt?

För er som inte vet vad jag pratar om så har Kristdemokraternas nya partisekreterare gått ut och sagt att mycket av Bo Lundgrens skattesänkarpolitik fortfarande är högt på moderaternas agenda, men nu kallas det för jobbskatteavdrag. Det står helt klart att hala alliansen, Kristdemokraterna inkluderat, står bakom stora reformer som gör det mer lönsamt att arbeta vilket är bra.

Den senaste tiden har dock flera moderata företrädare gått ut och sagt sig se negativa effekter av jobbskatteavdraget. Bla gick finansminister Anders Borg ut för en tid sedan och sade sig vara orolig för att småbarnsföräldrar använder det ökade utrymmet för att ägna mer tid med sina barn. I en situation där moderater gör skattepolitiken till ett mål i sig istället för till ett medddel för ökad frihet och trygghet så är det på sin plats att någon reagerar.

För mig känns det oerhört betydelsefullt att partiledare Göran Hägglund valt att gå ut och lanserat relationslinjen vid sidan av arbetslinjen. För oss Kristdemokrater är arbete viktigt, det är ett viktigt verktyg som skapar förutsättningar till välfärd både som enskild person, som familj och som samhälle. Men att göra detta till ett mål i sig, är en indikation på att man låtit materialismens fängslade kraft helt och hållet uppsluka förmågan att tänka, känna och leva livet fullt ut.

De flesta människor jag möter anser att ekonomiska marginaler skapar ökad frihet och trygghet. Samma personer uttrycker tydligt att det finns viktigare värden än en plattare tv på väggen eller en nyare bil att transportera sig i. Barnfattigdomen ökar, den psykiska ohälsan ökar bland barn och ungdomar och Rädda Barnen pekar på att upp emot 500 000 barn i Sverige lever i familjer där minst en förälder finns i ett riskbruk som ofta leder till missbruk.

Det är av stor vikt för vårt samhälles utveckling att det finns en tydlig röst för barnen, för familjerna och för våra äldre. Det är än viktigare att den rösten inte bara talar om kronor och ören, utan också ser vikten av en god social miljö för alla, där vi får tid för varandra.

Jag vill skapa ett samhälle där vi får mer tid med våra barn, ungdomar och våra äldre. Jag vill se ett samhälle där kärleken är tydlig, så att inte en enda människa behöver uppleva ensamhet och ifrågasätta värdet på sin egen existens. För att komma dit behöver vi veta vart vi befinner oss idag och där är Kristdemokraternas analys om att svaren håller på att bli ”arbetslinjen” oavsett vad frågan är en viktig del i den processen.

Arbete handlar om mer än arbete och livet handlar om så mycket mer än jobb. Jag vill vara med att skapa ett samhälle där vi får tid för varandra. Där vi får tid att älska och bli älskade. Ett samhälle där livet blir lite lättare att leva – därför engagerar jag mig politiskt!

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Värderingar kittet i samhällsbygget KD vägrar acceptera att staten splittrar Somaliska barnfamiljer

1 kommentar Add your own

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kalender

februari 2011
M T O T F L S
« Jan   Mar »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  

Most Recent Posts


%d bloggare gillar detta: