Först hög svansföring, sen då?

2010/11/26 at 20:04 Lämna en kommentar

Några få ledande krostdemokrater har riktat stark kritik mot Göran Hägglund de senaste veckorna. De har inte varit sena att ifrågasätta partiledarens förmåga. Några få andra med maktposition har valt att vara tysta. Det är klart man blir besviken på de vi alt att leda partiet genom sitt engagemag i partistyrelsen och ändå väljer att sätta partiets bästa åt sidan för att framföra sitt eget missnöje via media.

Idag har samma personer skrivit att man tar till sig kritiken. Jag menar att det är att ta för lätt påsin egen roll i ifrågasättandet och i att skapa en miljö där frågorna blir fler än svaren och där partiets förmåga ifrågasätts offentligt.

Jag hat full förståelse för att man har synpunkter både på det ena och på det andra. En ledare vågar dock gå direkt till den det gäller och låter sig inte sjunka så lågt att man skapar en miljö av ifrågasättande.

De som valt en hög svansföring gentemot kristdemokraternas partiledare och indirekt mot oss som valt honom på partiets rikstinget bör med lika hög svansföring ta ansvar för sitt agerande.

Nu riktas kritiken mot partisekreteraren till viss del med rätta men jag konstaterar att det finns flera av de som kastar stenar som bör se sig själv i spegeln och fråga om jag gjort vad jag kunnat för att värna partiet och värna mina medmänniskor i det samma.

Kristdemokraterna behöver fokusera valframgång 2014 och då behöver partiet en samlad styrelse som sluter upp bakom partiets politik och partiets val av partiledare.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

tankar om ledarskap och mod Ett ledarskap ska kunna visa viss ödmjukhet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kalender

november 2010
M T O T F L S
« Okt   Dec »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Most Recent Posts


%d bloggare gillar detta: