tankar om ledarskap och mod

2010/11/24 at 08:38 Lämna en kommentar

Många är dom som i historien ropat på ledares avgång. Anledningarna till ropen skiftar. Det kan handlat om människor som varit i förtryck, människor som känt sig ofördelaktigt behandlade men inte allt för sällan även människor som själva vill sätta sig i maktens centrum.

Runt omkring dessa personer står andra bredvid, ser, lyssnar och analyserar i olika grad och försöker skapa sig en bild av situationen. Några väljer att lyssna till dem som ropar högst, andra har förmåga att lyssna även till dem som inte har det högsta tonläget. Många är dom som av egen bekvämlighet inte orkar sätta sig in i frågan och får då möjlighet att glida förbi utan att kladdet fastnar. Oavsett vilken personlighet man tillhör är man med och påverkar frågans utgång.

För min del har jag större respekt för de som står upp när de blåser, för de som stiger fram och visar på nyskapande framåtanda. Frågan är om jag själv vill vara med och skapa, att göra nytt? För att kasta in en skopa grus i maskineriet behövs inte någon större kreativitet och skapande förmåga. Men för att ställa sig upp och ta ansvar även när det blåser behövs både mod och vilja.

Jag spyr av falskhet, människor som använder offermentalitet för att få sin vilja igenom och värst är när det paketeras i präktighetens klädnad, usch!

Att ställa sig själv åt sidan, att inta en position där andra och annat blir viktigare än mig själv, det är ledarskap som för med sig respekt om du frågar mig.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

KD behöver kreativitet, inte ogrundat svammel Först hög svansföring, sen då?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kalender

november 2010
M T O T F L S
« Okt   Dec »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Most Recent Posts


%d bloggare gillar detta: