KD behöver kreativitet, inte ogrundat svammel

2010/11/20 at 16:27 Lämna en kommentar

Tro inte på massmedia

När jag hörde medierapporteringen den 22 oktober om att Kristdemokraterna nu kan komma att släppa vårdnadsbidraget satte jag nästan kaffet i halsen. Vi stod just i förhandlingar med Alliansen om att erbjuda Leksands småbarnsfamiljer ökad valfrihet genom ett kommunalt vårdnadsbidrag. Vad kommer att hända nu, tänkte jag?

Det tog inte många minuter för mig att via Kristdemokraternas intranät få mer kött på benen. Därefter informerades gruppen och alliansvännerna om att Kristdemokraterna är stolta över att erbjuda valfrihet, att vi står upp för vårdnadsbidraget och vill se det infört i alla landets kommuner.

Nu kommer vårdnadsbidraget att erbjudas Leksands småbarnsfamiljer. Med det sagt står det alltså klart att Hägglunds agerande inte försämrade förutsättningarna till att införa kommunalt vårdnadsbidrag i Leksand, tvärtom då man läst hela uttalandet och inte bara tidningsrubrikerna.

Vi är inte nöjda med hur långt vi kommit med att erbjuda föräldrar valfrihet. Nya vägar behövs i nya tider, det kan även gälla vårdnadsbidraget som vi använt sedan 70-talet. Hur valfriheten ska erbjudas har diskuterats i olika grupperingar under många år i partiet, bl a i den utvecklingsgrupp som ansvarade för familjefrågor inför valet 2010.

Jag konstaterar att den uppgörelse som gjordes före valet 2006 med Alliansen inte kunnat förbättras under regeringens alla budgetförhandlingar under hela regeringsperioden. I detta läge tycker jag att det vore tjänstefel både av partiledaren och av oss övriga att inte fundera på om medlet kan förändras för att nå målet om ökad valfrihet för alla familjer i hela Sverige.

Det som känns mest olustigt med efterdyningarna till Hägglunds uttalande den 22 oktober är att jag är övertygad om att de som valt att rikta kritik mot Göran Hägglund agerar mot bättre vetande. Det har varit enkelt för oss alla att få mer information via Kristdemokraternas intranät.

Min fråga är varför man hellre väljer att lyssna till tidningsrubriker än sin egen partiledare?

Som jag ser det behöver KD mer kreativitet och mindre ogrundat svammel. Är man skälv ute efter makt så är det det som ska sägas. Det hör liksom ihop med budskapet om att ert JA ska vara JA och ert NEJ ett NEJ. Mer tydlighet och kreativitet för att ständigt vara på tå och hitta lösningar på samhällsproblem och enskilda människors vardagsutamaningar.

Kristdemokraterna behövs i Sverige och det är vår uppgift som kristdemokrater att betätta varför.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

www.dt.se/opinion tankar om ledarskap och mod

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kalender

november 2010
M T O T F L S
« Okt   Dec »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Most Recent Posts


%d bloggare gillar detta: