Dalarna på globala marknaden

2010/06/29 at 01:49 Lämna en kommentar

Dalarna som är Sveriges fjärde största exportlän och tredje största besökslän har stora möjligheter att stå stark i global konkurens. Först handlar det om att vi själva ser att vi inte år ett B-lag utan spelar i samma liga som övriga elitserielag. I det spelet har vi goda chanser att lyckas om vi anbärder våra styrkor på rätt sätt och förbättrar våra svagheter.

Ett sätt att bättre nyttja styrkorna är att vi ser o förstår vilka de är. Att gå från ett ”tycka synd om” perspektiv till ett ”vi kan” perspektiv. Att Dalarna har styrkor lär vi oss inte minst av historien så låt oss anväda dessa på ett för framtiden positivt och utvecklande sätt.

Besöksnäringen eller upplevelseindustrin är den snabast växande näringen. Kan vi fortsätta framhålla Dalarnas unika miljö och där utveckla olika upplevelser både när det gäller naturturism, skidturismen samt lägga till andra upplevelser i toppklass för alla åldrar så kommer vi kunna fortsätta attrahera inte bara svenskar, nordbor och europeer. Även Aseater, amerikaner, sydamerikaner och afrikaner kommer kunna se Sverige och Dalarna dom det naturliga alternativet för ett besök.

Den stora utmaningen med fler äldre och färre i arbetsför ålder antas bäst genom att göra oss ännu bättre på att erbjuda en plats där arbetsliv o familjeliv går ihop. En plats där vi utvecklas genom möten med nya människor och nya utmaningar.

Jag hoppas att Dalarna kommer vara ett län som välkomnar alla människor från hela världen både att besöka och till att bosätta sig. Så tror ja att vi blir attraktiva och konkurenskraftiga.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Mer kristdemokrati i alliansen ger jobb och möjlighet att få vardagen att gå ihop KD – företagarnas bästs vän!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kalender

juni 2010
M T O T F L S
« Maj   Jul »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Most Recent Posts


%d bloggare gillar detta: