Mer kristdemokrati i alliansen ger jobb och möjlighet att få vardagen att gå ihop

2010/06/28 at 12:11 Lämna en kommentar

Vänsterpartiernas politik slår mot dem som skapar jobben – företagen. Företagen får netto en skattehöjning på de anställda med nära 8 miljarder kronor per år. Det blir en skattechock för svenska företag. Effekten blir att sysselsättningsökningen stannar av.

De höjda skatterna används till att höja bidragen kraftigt för dem som inte arbetar. Ersättningarna till dem som inte jobbar ökar med 9 miljarder kronor, varav den största delen används till höjd a-kassa. Många kan därmed behålla 80 procent i arbetslöshetsersättning under lång tid. Det leder enligt empirisk forskning till att fler blir kvar i passivitet. Eftersom det finns kostnader förknippade med att arbeta, blir skillnaden i inkomst mellan jobb och bidrag mycket liten. Färre söker jobb och utanförskapet fastnar på en högre nivå.

Vänsterpartierna har ingen trovärdig jobbpolitik. De pratar gärna om att sätta jobben först, men deras budgetförslag talar sitt eget tydliga språk. 60 procent av de ökade skatteintäkterna ska användas till höjda bidrag. Ytterligare 20 procent läggs på ökade statsbidrag till kommunerna, trots att dessa nu får högre skatteintäkter när konjunkturen vänder. I den internationella krisens spår är det många inom svensk industri som har förlorat jobbet. Vänsteroppositionen vill möta det med fler jobb i den offentliga sektorn.

Sammantaget innebär vänsterpartiernas politik färre i arbete, fler i utanförskap och mindre resurser till välfärden.

Det är inte utan att jag ler när jag tänker på intervjun jag gjorde för fyra år sedan med Clas Ohlsons dåvarande konsernchef Gert Karnberger. Han berättade om vikten för ett gott företagsklimat att alla trivs och mår bra både på arbetsplatsen och vid sidan av. Det är ju just det som vi Kristdemokrater arbetar för. Vi ska inte bara få arbetslivet att dungera utan även familjelivet och vardagslivet. Därför är jag övertygad om att ett ökat inflytande för Kristdemokraterna i allaiansen kommer att leda till ett bättre företagande, arebtsliv och en bättre vardag. Ett mänskiligare Sverige helt enkelt. Vad vänsterpolitiken leder till vill jag inte ens drömma om, det är så jobbigt med mardrömmar.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Ge familjen möjlighet till mer tid tillsammans Dalarna på globala marknaden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kalender

juni 2010
M T O T F L S
« Maj   Jul »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Most Recent Posts


%d bloggare gillar detta: