kommunalråd (s) pekar ut invandrare som hot, under all kritik. så oseriöst resonemang

2010/05/21 at 11:43 Lämna en kommentar

Göran Dahlström, socialdemokratiskt kommunalråd i Katrineholm gick ut i media den 19 maj och deklarerade att socialdemokraterna i Katrineholm vill säga upp avtalet med migrationsverket. Anledningen säger Göran Dahlström är ett hårt tryck på den kommunala servicen, som socialtjänst, skola, barnomsorg och en brist på stora lägenheter. Att trycket på den kommunala ekonomin och verksamheten är tuff håller vi nog alla med om. Det är inte konstigt att vi har det än tuffare nu efter den värsta global lågkonjunktur sedan 30-talet. Men är situationen unik i Katrineholm?

Katrineholm tar emot många flyktingar, jämfört med många andra kommuner, så långt är jag med. Men när vi söker information om hur det ser ut i Katrineholm så blir bilden en annan. Den kommunala ekonomin har gått plus de senaste fyra åren, lägenheter finns både i det kommunala bostadsbolaget samt hos de privata bostadsbolagen i Katrineholm. Skolan har haft fler elever i grundskolan tidigare än vad man har idag. De flesta kommuner har fått större tryck på försörjningsstödet, inte unikt efter en global ekonomisk kris, samma gäller kommuner som inte tagit emot flyktingar i samma utsträckning som exempelvis Katrineholm.

Jag håller med Göran Dahlström om att invandringen berikar. I län som Sörmland och Dalarna hjälper det oss. Det ger fler nya krafter och ny inspiration. Jag håller däremot inte med Göran Dahlström om den analys han ger om anledningen till de negativa effekterna han upplever på grund av invandringen. Vi är alla människor och vi bidrar alla med både positiva och negativa effekter. Det gäller oavsett varifrån vi kommer, om vi är Svensk eller Sudanes från Norge eller från Irak.

Jag konstaterar att både Katrineholm och övriga Sverige misslyckats med den Socialdemokratiska integrationspolitiken. Ger vi inte våra nya svenskar möjlighet att arbeta så är det rätt naturligt att de inte arbetar. Om vi inte bjuder hem till våra köksbord så blir integration bara ett ord i ett politiskt dokument. Med respekt för Göran Dahlströms erfarenhet vill vi ändå uttrycka avsmak för hans sätt att måla ut invandringen som hotet mot kommunala verksamheten och ekonomin.

Som Kristdemokrat ser jag alla människor som unika med samma absoluta och okränkbara värde. Denna människosyn begränsas inte till det egna landet eller de egna landsmännen, nej den är universell och omfattar alla människor överallt, hela tiden och är inte förhandlingsbar. När någon far illa är det vårt gemensamma ansvar att hjälpa till. Detta är vårt uppdrag, att behandla vår nästa som vi själv vill bli behandlad. Vi tror inte Göran Dahlström skulle vilja bli utpekad som problemet för den misslyckade integrationen i Katrineholm, men kanske att han har större del i ansvaret för politiken efter 90 år vid makten än vad den grupp han pekar på har?!

För mig ska inte invandring bara försvaras utifrån ekonomiska aspekter. För mig är det viktigt att göra allt för att behandla människor som jag skulle vilja bli behandlad. I en svår global ekonomisk kris känner jag mig som svensk fattig och bedrövad när politiker pekar ut en grupp och säger att det är ert fel. En ledare skyller inte ifrån sig, det gör en förlorare. Jag vill skapa ett samhälle där vi bryr oss om och tar hand om varandra.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Norges nationaldag, grattis. Äldre har rätt till respekt 10 punkter för ett mänskligare samhälle

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kalender

maj 2010
M T O T F L S
« Apr   Jun »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Most Recent Posts


%d bloggare gillar detta: