Fest i Göteborg när Alliansen och Göran Hägglund kommer på besök

2010/05/05 at 07:27 Lämna en kommentar

Det var feststämning både i #allianstaget och på station i Göteborg igår. Klockan 18.20 kom vi till Göteborgare som bl.a. höjde röster som ”befria göteborg”, sjungandes gick vi mot centrum där partiledarna visade på en avslappnad och skön inställning till varandra. Göteborg fick bl.a. lyssna till Göran Hägglund som talade om de äldres rätt till respekt och hotet mot den politik som fört Sverige ut ur den värsta krisen sedan 1930-talet. Det är tydligt att partiledarna har varit med länge och vet att det inte är toppen av isberget som utgör hotet utan den stora del under ytan som man inte ser förrän man kraschar.

Sverige mår bra av en politik som fört folk från utanförskap till arbete. Enligt finansdepartementet och andra oberoende bedömmare har vi idag 100 000 fler jobb än vad som hade funnits med vänsterns politik. Vi har inte 100 000 nya jobb netto i Sverige, men utifrån den globala krisens konsekvenser hade Sverige stått svagare och varit mer sårbara inför framtidens utmaningar och 100 000 fler hade varit utan arbete att gå till idag om det varit Socialdemokraternas politik som gällt under åren 2006-2010.

Nu har vi haft den lyckan att vi höjt arbetsmoralen, det har blivit lönsamt att arbeta, det är stommen till att vi som enskilda ska få utrymme ivardagslivet och för samhället att kunna erbjuda alla en solidariskt finansierad välfärd av god kvalité.

Det räcker dock inte för at vinna valet 2010. Nu är det dags att börja måla visionen 2014. Som Kristdemokrat är jag övertygad om att vägen vi börjat är rätt väg. Nu tar vi nästa steg så att de som idag är sjuka, utan arbete eller på andra sätt upplever utanförskap ska både se och uppleva att vi inkluderar dem i vår politik.

Med Kristdemokraterna i alliansen upplever jag att vi får fokus inte främst på effektivitet utan på medmänsklighet. Ett Sverige där vi alla kan leva och få förutsättningar att må bra och trivas som enskilda och i gemenskap med varandra.

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

9 gemensamma punkter från tågets bloggare I Skövde regerar alliansen i kommunen och partiledarna på torget

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kalender

maj 2010
M T O T F L S
« Apr   Jun »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Most Recent Posts


%d bloggare gillar detta: