Vänstern ser alliansens jobbpolitik som den bästa för Sverige

2010/05/04 at 05:19 Lämna en kommentar

Gårdagens presentation av vänsteroppositionens budget går bara att tolka på ett sätt när det gäller jobbskattepolitiken. Kristdemokraterna har i alliansregeringen varit med och skapat helt nya förutsättningar för arbetare. Under 3,5 år har vi sänkt skattetrycket på arbete så att en metallare, lärare, sjuksköterska och lokalvårdare får behålla en hel månadslön mer per år. Det handlar om minst 1000 kronor i månaden efter skatt.

Under den period som vi tagit ett tydligt ansvar för den globala krisens hårda slag mot Sverige har vi kunnat skapa incitament som leder till högre arbetsmoral och mer pengar i plånboken. Hela Europa ser alliansregeringens arbete som ett föredöme och bedömare kan inte ens nu efteråt säga vad vi kunnat göra bättre.

Självklart finns det nu stora utmaningar framöver. Vi Kristdemokrater har sagt att vi vill fortsätta sänka skatten för landets pensionärer, vi har gjort det tre gånger och kommer göra det igen. Skatteskillnaden mellan arbete och pension ska minska/tas bort. Vi vill vara en stark röst för kärleken och barnen. Ge familjerna valfrihet och även stödja de som vill vara hemma längre när barnen är små.

Vi vill skapa förutsättningar för entreprenörer att lyckas och få se glädjen i många ögon hos personer som fått beskedet att du har fått ett jobb. Vi fortsätter med att reformera skolan så att Sverige ska gå från en idag låg position jämfört med andra länder i Europa till att återigen ligga på toppen. Ingen elev ska hållas tillbaka och ingen ska lämnas efter. En skola där både elever och lärare mår bra och når målen.

Detta är axplock ur de frihets- och trygghetsskapande åtgärder vi vill erbjuda för att skapa ett mänskligare samhälle. Vi är på rätt väg, även vänstern anslutit sig till vår viktiga arbetsmarknadspolitik som lett till 100 000 fler jobb än vad vi annars haft efter den djupaste krisen sedan 1930-talet.

Det konstaterar jag då vänsterbudgeten igår köper alla tre jobbskatteavdragen som alliansen genomfört. Märkligt då man tidigare utryckt att denna politik kommer rasera hela den svenska modellen med ett tydligt socialt ansvar. Allianse har bevisat det på bara 3,5 år, det går att förena en hög arbetsmoral med ett tydligt socialt ansvarstagande. Det ska löna sig att arbeta. Se på myran du late och bli vis. Endast genom ett hårt arbete kan vi säkra framtidens välfärd.

Tillsammans med alliansen skapar vi Kristdemokrater framtidens välfärd!

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Alliansen skapar framtidens välfärd Göran Hägglund är på gott humör

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kalender

maj 2010
M T O T F L S
« Apr   Jun »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Most Recent Posts


%d bloggare gillar detta: