Alliansen skapar framtidens välfärd

2010/05/02 at 17:31 Lämna en kommentar

De senaste dagarnas utspel från vänster oppositionen får mig att tänka på dagens Grekland. Att lokala och regionala företrädare anser att skulder kan betalas av nästa generation och att vi, likt mugabes Zimbabwe, kan trycka nya pengar om de vi har tar slut är redan det nog för att få min mage att vända sig ut och in. Men nu förstår jag vart de lokala och regionala företrädarna fått sina tankar ifrån.

Det kokade på restaurangen i dag. Hann inte mer än att sätta foten över tröskeln i den nya thailändska restaurangen i Leksand innan en kommunalarbetare och en privatanställd tog till orda så att hela restaurangen tystade.

Den kvinnliga och manliga personen som är i 40 års åldern klagade högljutt på s,v och mp:s förslag på höjda skatter för de som arbetar och höjda bidrag till de som saknar arbet.

En av de viktigaste effekterna av alliansens politik är att arbetsmoralen höjts och frisknärvaron stärkts. För att Sverige ska stå starkt i globaliseringens framtid både vad gäller konkuranskraft och den solidariskt finansierade välfärd så gäller det att ha en hög arbetsmoral. Misslyckas vi med det en gång till är Greklands situation för dörren.

Det är en olycka för Sverige om Lars Ohlys, Mona Sahlins och Yvonne Ruwaidas ekonomiideologi kommer till makten. Kommunminister Mats Odell (KD) fick kritik förra veckan för hans talande bild över den oro som finns om stadsfinanserna hamnar i Monas händer. Jag har inte mycket större förtroende för miljöpartiet som fört fram Yvonne Ruweida i ekonomiska sammanhang, samtidigt som hon åker taxi så det ryker både pengar och utsläpp i den natur man säger sig värna.

Alliansen har visat, i en svår ekonomisk kris, att det går att sammanföra ekonomiskt ansvarstagande, jobbskapande insatser och satsning på ökat socialt ansvarstagande.

Under de goda ekonomiska åren under första delen av 2000-talet växte vårdköerna, patienterna sattes i väntrum och familjernas valfrihet drogs in. Skattetrycket mot låginkomsttagare var högst i världen samtidigt som utanförskapet växte för varje timme, dag ut och dag in.

Jag vill inte måla någon på väggen men det står helt klart. Vill de som har möjlighet att komma tillbaka till arbe få de bästa flrutsättningarna till rehabelitering och vill de som arbetar få mer pengar i plånboken och tycker vi att solidariteten mot de som idag lever i krig och nöd är prioriterade områden, ja då är Alliansen det enda alternativet.

Alliansen håller ihop Sverige, skapar arbeten, ökar frisknärvaron, förstår vikten av en skola som är kunskapsorienterad och välkomnande.

Med Kristdemokraterna i alliansen skapas förutsättningar för familjen att få mer tid tillsammans, för äldre att få ett tryggt åldrande och för våra barn och ungdomar att må bra och nå målen i skolan. Kristdemokraterna i alliansen står på den svages sida och tar parti för den som kommer i kläm. Jag vill vara med och skapa ett samhälle där vi färdas väl genom livet. Ingen ska hållas tillbaka och ingen lämnas efter.

För mig står det klart, Alliansen skapar framtidens välfärd.

Ett samhälle som har utrymme att stödja den svage och hjälpa den sjuke, ett samhälle som ger barn och ungdomar goda förutsättningar att få tid med sina föräldrar, ett samhälle som skapar utrymme för männskor att trivas i vardagen, ett samhälle som ser andra aspekter än de materiella – det är ett mänskligare samhälle för mig!

Annonser

Entry filed under: Uncategorized.

Ett samhälle för alla Vänstern ser alliansens jobbpolitik som den bästa för Sverige

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kalender

maj 2010
M T O T F L S
« Apr   Jun »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Most Recent Posts


%d bloggare gillar detta: