Vuxna måste våga vara vuxna

2010/04/13 at 12:26 Lämna en kommentar

Nu inleds en satsning för att informera föräldrar om riskerna med att förse minderåriga med alkohol. Statens folkhälsoinstitut står bakom informationsinsatsen ”TÄNK OM”, en gemensam budskapsplattform som ska samla myndigheter och organisationer i hela landet.
 
– Det är dags att avskaffa myten att man som förälder hjälper sina barn till ett sundare drickande genom att förse dem med alkohol. Forskning visar att alkohol är skadligt för minderåriga och att föräldrar som sätter tydliga gränser gör sina barn en tjänst, säger Sarah Wamala, generaldirektör, Statens folkhälsoinstitut.
 
I en ny intervjuundersökning, utförd av Sifo på uppdrag av Statens folkhälsoinstitut, uppger var tredje förälder till en femtonåring att de har låtit sitt barn smaka på alkohol, till exempel i samband med en middag eller högtid. Resultaten presenteras i en debattartikel i Svenska Dagbladet i dag, undertecknad av Sarah Wamala tillsammans med Systembolagets vd Magdalena Gerger, äldre- och folkhälsominister Maria Larsson samt rikspolischef Bengt Svenson.
 
Informationsaktiviteterna i TÄNK OM kommer att stödjas av nationella insatser, men tyngdpunkten ligger på läns- och kommunnivå. Som avsändare av de nationella informationsinsatserna står Statens folkhälsoinstitut i samarbete med polisen, Systembolaget och IOGT-NTO. Regionalt och lokalt koordineras insatserna via länens drogsamordnare, med exempelvis polis, kommuner, skolor och frivilligorganisationer som samarbetspartners.

Entry filed under: Uncategorized.

4000 hushåll i Dalarna nyttjar hushållsnära tjänster Hästar ska va två i stallet, det är bra! Vem bryr sig om våra äldre?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kalender

april 2010
M T O T F L S
« Mar   Maj »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Most Recent Posts


%d bloggare gillar detta: