Kristna Irakier skickas tillbaka och ”försvinner”

2010/03/18 at 11:16 Lämna en kommentar

Situationen för kristna Irakier är alarmerande. Iraks lagstiftning är inte hotet, hotet är den faktiska behandlingen när de kommer till sitt hemland. Många utvisade Irakier saknas, Irakierna själva känner sig hotade till livet.

Idag har jag varit med tre Irakier till Stockholm och Sveriges Riksdag. Mötet med Lars Gustafsson ledamot från Socialförsäkringsutskottet som ansvarar för migrationsfrågorna har fått lyssna på berättelserna och svara på frågor. Vilket ansvar har lagstiftaren för att utvisade Irakier ”försvinner” efter utvisande till Irak?

På mötet berättade Lars Gustafsson att han tagit upp frågan om de kristna Irakiernas situation och att han nu ska följa upp detta på nästkommande möte mellan företrädare för socialförsäkringsutskottet och migrationsverket. Det är helt klart att kristna har samma hotbild som exempelvis HBT-personer men det verkar som att handläggare oftare tar hänsyn till HBT-frågorna.

Varje individ ska prövas för sig ändå har de killar jag träffat idag sett samma ”mallar” som ligger till grund för handläggares beslut. Det krävs av individen att ge en grund som baseras från den personliga situationen men när svaret kommer från migrationsverket tycks det grunda sig i ett allmänt mallliknande svar…..

Helt klart är att vi som bor och lever i Sverige har fått enormt goda förutsättningar att leva i fred och frihet tillsammans med familj och vänner. Alla har det inte så. Sitter nu med tre killar i bilen som är 100-tals mil hemmifrån, saknar sina nära och kära ochhotas att bli skickade till ett land där de riskerar sina liv.

Jag vill vara med och arbeta för en värld där vi tar emot främlingen som en broder och syster samt visar solidaritet, solidaritet som sträcker sig längre än vad egoismens protektionistiska gränser når. Jag hoppas vi tillsammans kan åstakomma mer

Entry filed under: Uncategorized.

Pensionärerna får skattesänkning i steg 3 och 4 om vi får bestämma! Ökad kunskap för att utveckla och utvecklas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Kalender

mars 2010
M T O T F L S
« Feb   Apr »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Most Recent Posts


%d bloggare gillar detta: